Една от първите ни и любими рецепти за бисквити с брашно от лимец.
Време за приготвяне: 1ч. и 20 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Необходими продукти:
100 гр. пълнозърнесто брашно от Лимец
120 гр. фини овесени ядки
1 яйце
150 гр. кафява захар
125 гр. меко масло
ванилия
1/2 ч. л. сода
1 ч. л. канела
щипка сол
50 гр. ядки на едро (орехи, лешници или др.)
50 гр. стафиди
50 гр. черен шоколад на малки парченца
Приготовление:
Захарта и яйцето се разбиват с миксер.
Добавят се маслото и ванилията и отново се разбива с миксер.
Всички останали продукти се смесват в отделен съд и се добавят към яйчената смес, като се объркват с дървена лъжица до получаване на хомогенна смес.
Сместа се оставя в хладилник да престои поне 1 час.
От престоялата смес се правят топчета с размер на орехи и се подреждат в тава върху хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята до 180°С фурна за около 10-12 мин.; трябва да хванат кора и да се промени цветът им, като отвън са по-твърди, а отвътре са по-меки. Оставят се да изстинат и се втвърдяват.