Задушени зеленчуци с Лимец
Основни ястия Солени предложения
Продукти:
- 100 гр. Лимец
- 50 гр. oриз
- 300 гр. замразени или пресни зеленчуци /микс/
- 10 средно големи гъби
- 3-4 стръка зелен лук
- 1 зеленчуков бульон (или гъбен)
Приготовление:
- В 250 мл вряща вода се добавят 2-3 суп.л. зехтин /или бучка краве масло/и малко сол и се изсипват измитите лимец и ориз.
- Изчаква се да заври отново, съдът се затваря първо с кърпа и отгоре с капака, намалява се на слаб огън и след 30-40 мин. се изключва.
- В зехтин се задушават зеленчуците, гъбите и лукът. Разбъркват се и се заливат с разтворен в 50-60 мл вода бульон. След като по-голямата част от водата изври, се добавят вече задушените ориз и лимец.