Бърза баница с Лимец

Продукти:

  • 310 г прясно смляно пълнозърнесто брашно от Лимец
  • 2 яйца
  • 230 г кисело мляко
  • 6 г сода бикарбонат
  • 2 щипки хималайска сол
  • 120 г сирене натрошено (добре узряло)
  • 100 мл олио
  • сусам за поръсване

Приготовление:

  1. Едното яйце и белтъкът на второто се разбиват с миксер, като постепенно се добавят брашното със солта, киселото мляко със содата, олиото и съвсем накрая се добавя сиренето.
  2. Получава се гъста смес, която се прехвърля в предварително намазана с олио и поръсена с брашно тавичка (правоъгълна форма за предпочитане за лесно нарязване).
  3. Намазва се с жълтъка и се поръсва със семена сусам. Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30 минути.
  4. Това е чудесна закуска и е още по-вкусна за консумация с айрян или кисело мляко!

Откъде да купя