Бърза, лесна и вкусна рецепта за печена тиква, мед и лимец.
Време за приготвяне: за лимеца: от 30 мин до 12ч.
за тиквата: от 30 мин до 1ч.
за тиквата: от 30 мин до 1ч.
Трудност: Лесна рецепта
Закуски Сладкиши и десерти
Продукти:
Начин на приготвяне:
За да приготвите десерта можете да използвате:
- Кълнове от Лимец. Зрънцата се накисват за 4-6 часа, след което водата се излива. Зърната трябва да се мокрят редовно (2-3 пъти на ден). Ще започнат да покълват на втория ден. Съхранявайте кълновете на хладно място. Винаги ги измивайте преди консумация:
- Прясно пресовани лимецови ядки (мюсли), заляти с гореща вода за 10 мин.;
- Лимец, накиснат във вода за минимум 12ч. преди консумацията. Лимецът може да се накисне в (топла) вода за 12 часа, след което е готов за консумация и може да се добавя към супи, салати, кисело мляко за закуска и други;
- Сварен Лимец, който трябва да оставите да ври на слаб огън при често бъркане с дървена лъжица за около 30 минути. Свареният лимец може да се добави към всяко ястие, което обикновено бихте приготвили с ориз.
Внимание: Лимецът трябва да се измива добре преди накисване или готвене.