Соленки с Лимец

Продукти:

  • 1 ½ ч.ч. пълнозърнесто брашно от Лимец
  • 1 ч.ч. смлени овесени ядки
  • 2 яйца
  • 125 гр. сирене (настъргано)
  • 125 гр. кашкавал (настърган)
  • 125 гр. краве масло (настъргано)
  • 1 бакпулвер
  • 150 мл прясно мляко
  • чубрица
  • ким

 Приготовление:

  1. Смесват се брашното, овесените ядки и бакпулвера.
  2. Едното яйце се разбира с прясното мляко.
  3. Сухата и мократа смес се объркват добре и с помощта на дървена лъжица се добавят настърганите сирене, кашкавал и краве масло.
  4. Омесва се немного твърдо тесто, което се разделя на 4 топки. Всяка топка се овкусява с ким и чубрица на вкус, след което престоява в хладилник за 1-2 часа обвита в тънко фолио.
  5. Топките се разточват и се режат с формички по желание. Намазват се с жълтъка на второто яйце.
  6. Пекат се в тава застлана с пергаментова хартия се на 220 градуса до зачервяване (за 10-15 мин.)

Откъде да купя