Меденки с Лимец

Рецепта за меденки с пълнозърнесто брашно от лимец.

Време за приготвяне: 25 мин.
Трудност: Лесна рецепта

Продукти:

  • 300 гр. пълнозърнесто брашно от Лимец
  • 110 гр. смлени овесени ядки
  • 150 гр. смлени орехи
  • 1 яйце
  • 200 гр. захар
  • 100 мл олио
  • 50 гр. мед (разтопен)
  • 1 бакпулвер
  • 1 ч.л. сода
  • 1 суп.л. кисело мляко
  • 1 ванилия
  • канела

Приготовление:

  1. Разбиват се захарта и яйцето. Добавят се олиото, медът, канелата, ванилията и разтворената в кисело мляко сода.
  2. Отделно се смесват брашното, бакпулверът, овесените ядки и орехите. Двете смеси се объркват заедно с дървена лъжица.
  3. Оформят се топки колкото орех, като в средата на всяка се поставя орехова ядка.
  4. Подреждат се в тава застлана с пергаментова хартия и се пекат за около 15 мин. при 220 градуса.
Откъде да купя