Солен кекс с пармезан

Продукти:

  • 3 ч.ч. пълнозърнесто брашно от Лимец
  • 2 яйца
  • 1 кисело мляко
  • 2 с.л. пармезан
  • 20гр. маслини
  • 20гр. сушени домати
  • 20гр. суджук или друг вид колбас по желание
  • 1/2 бакпулвер
  • 1 с.л. риган
  • 1 к.ч. олио
  • 1/2 ч.л. сол

Приготовление

  1. Разбийте яйцата, млякото, олиото, солта, ригана и бакпулвера в дълбок съд .
  2. След това към получената смес добавете брашното от лимец, като непрекъснато бъркате с дървена лъжца, докато се получи хомогенна смес. Накрая добавяте нарязаните на дребно маслини, сушени домати, пармезан и суджук.
  3. Поставете получената смес в предварително намазнена и набрашнена форма за кекс. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, за около 35-40 минути.

Откъде да купя