Гризини от лимец и елда

Продукти:

  • 1 ч.ч. брашно от лимец
  • 1/2 ч.ч. брашно от елда
  • 80 гр. краве масло
  • 150 гр. кашкавал
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1/2 ч.ч. студена вода

Начин на приготвяне:

  1. В купа се разбъркват брашното от лимец, брашното от елда, бакпулвера, мащерката и нарязаното на кубчета масло (маслото не трябва да е разтопено).
  2. Прибавят се ситно настърганият кашкавал и водата.
  3. Замесва се тесто, което се оставя да почине около 30 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.
  4. От тестото се разточват две тънки кори.
  5. Всяка кора се нарязва на дълги тънки ленти, които леко се усукват.
  6. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна, върху пергаментова хартия, за около 10-15 минути.

Откъде да купя