Солени фунийки с лимец
Солени предложения
Продукти за 16-18 бр. фунийки:
- 1 яйце
- 2 ч.ч. брашно от лимец
- 1 бакпулвер
- 1 ч.л. сол
- 1 к.ч. прясно мляко
- 100 г краве масло
- 100 мл олио
Продукти за млечен крем:
- 100 г краве сирене
- ½ пакет крема сирене
- 2 с.л. кисело мляко
- 1 ч.л. чесън на прах
- 2 с.л. ситно нарязан копър
- 1 с.л. ситно нарязан розмарин
Продукти за картофен крем:
- 1 средно голям картоф – сварен и пасиран
- 1 яйце – сварено и пасирано
- 2 с.л. кисело мляко
- 2 с.л. майонеза
- 1 ч.л. шарена сол
- 1 ч.л. чесън на прах
Начин на приготвяне:
Яйцето се разбива и се смесва с прясното мляко, маслото и олиото. Добавят се брашното, бакпулвера, прясното мляко и солта, и се замесва меко тесто. Тестото се разточва с дебелина 2-3 мм. Нарязва се на ленти с широчина около 2 см, които се навиват около форми за фунийки. Фунийките се нареждат в тава, върху хартия за печене, намазват се с разбито яйце и по желание се наръсват с маково или сусамено семе. Пекат се около 20 минути на 200 градуса. Когото се извадят от фурната се изчаква 5 минути преди да се издърпат от формите за фунийки. Фунийките се пълнят се с млечен или картофен крем, които се приготвят чрез смесване на изброените по-горе продукти.