Фазан с лимец и пащърнак

Продукти:

  • 1 фазан
  • 1 ч.ч. лимец
  • 2-3 корена пащърнак
  • 2-3 моркова
  • 2-3 картофа
  • 2 глави лук
  • 7-8 скилидки чесън
  • 1 ч.ч. доматено пюре (или 2 големи обелени и нарязани домата)
  • 4 с.л. олио
  • подправки: сол, черен пипер, бял пипер, червен пипер, чимен на прах, риган, майорана, дафинов лист
  • марината за месото: 1 с. л. вода, 0.5 л бяло вино, 50-60 гр. кромид лук с люспата, 1 дафинов лист, 5-6 зърна черен пипер, 1-2 счукани скилидки чесън, 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
  1. Накиснете лимеца във вода поне за една нощ;
  2. Оставете нарязания на порции фазан да престои около 24 часа в маринатата;
  3. Сварете в съд под налягане месото за около 40 минути, след което отцедете;
  4. Овкусете месото с подправките;
  5. Нарежете всички зеленчуци в желана от вас форма и големина, след което ги поставете заедно с фазана и накиснатия лимец в глинен съд (гювеч) и доовкусете;
  6. Долейте от прецедения бульон, в който е варен фазана, до покриване на всички продукти и печете на 200 градуса около 2 часа.

Откъде да купя