Лимецови курабийки с портокал

Бързи, лесни и вкуси лимецови курабийки с портокал.

Време за приготвяне: 25 мин.
Трудност: Лесна рецепта

Продукти:

  • 1 яйце
  • ¼ ч.ч. кисело мляко
  • ½ ч.л. амонячна сода
  • 3 с.л. кафява нерафинирана захар
  • 2 с.л. растителна мазнина (слънчогледово, тиквено, гроздово олио или зехтин)
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 2 с.л. натурално какао
  • 1 с.л. кафе
  • сокът и кората на един портокал
  • кората на ½ лимон
  • ½ ч.л. кардамом
  • 3 ч.ч. брашно от лимец
Начин на приготвяне:
  1. Яйцето и захарта разбивате на пяна.
  2. Амонячната сода изсипвате при млякото, бъркате докато шупне и добавяте постепенно към яйчената смес.
  3. При непрекъснато бъркане последователно прибавяте олиото, сока от портокала, какаото, кафето, няколко зърна кардамом – прясно смлени или счукани.
  4. Корите на лимона и портокала се настъргват на ситно и се добавят към сместа.
  5. Количеството бакпулвер се разбърква с брашното. Прибавят се последни.
  6. Получава се гъста смес, която може да оформите с помощта на 2 лъжици, шприц или пош. В подходящ съд покрит с хартия за печене се разпределят курабийките и се пекат в загрята фурна на 220°С за около 15 минути.
Откъде да купя