Ризото с лимец и зеленчуци

Продукти:

  • ½ чаша лимец – накиснат за 12 часа в гореща вода
  • 1 чаша ориз
  • 1 стрък зелен лук
  • 1 морков
  • 1 малка тиквичка
  • 1 зелена пиперка
  • 1 червена пиперка
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Зеленият лук, морковът (нарязан на кубчета) и оризът се задушават в олио за няколко минути. Добавят се две чаши вода, сол и черен пипер на вкус. Ястието се оставя да ври около 10-15 минути. Малко преди оризът да е напълно сварен се прибавят нарязаната на кубчета тиквичка, нарязаните на ивици пиперки и лимеца. След 2-3 минути ястието е готово.

Откъде да купя