Ризото с лимец и зеленчуци
Солени предложения
Продукти:
- ½ чаша лимец – накиснат за 12 часа в гореща вода
- 1 чаша ориз
- 1 стрък зелен лук
- 1 морков
- 1 малка тиквичка
- 1 зелена пиперка
- 1 червена пиперка
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Зеленият лук, морковът (нарязан на кубчета) и оризът се задушават в олио за няколко минути. Добавят се две чаши вода, сол и черен пипер на вкус. Ястието се оставя да ври около 10-15 минути. Малко преди оризът да е напълно сварен се прибавят нарязаната на кубчета тиквичка, нарязаните на ивици пиперки и лимеца. След 2-3 минути ястието е готово.