Агнешко месо със спанак и лимец

Продукти:

  • 1 агнешки бут или плешка
  • 500 гр. спанак (почистен)
  • 100 гр. лимец
  • 50 гр. ориз
  • 200 гр. гъби (ситно нарязани)
  • 1 морков (ситно нарязан)
  • 1 връзка зелен лук
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка джоджен
  • 4 с.л. олио
  • 1 с.л. червен пипер
  • черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Агнешкото месо се намазва с предварително приготвена марината от 2 с.л. олио, 2 с.л. вода, 1 к.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. сух джоджен, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер. Оставя се да престои около 1 час.
  2.  В олиото се задушават лука, моркова, гъбите и спанака.
  3. Прибавят се лимеца и ориза, накрая зелените подправки, червения пипер, черния пипер и солта.
  4. Сместа се залива с вода в съотношение 1:3, прехвърля се в тава, отгоре се слага скара, а върху нея месото.
  5. Тавата се завива с алуминиево фолио.
  6. Ястието се пече 2.5-3 часа на 220 градуса.

Откъде да купя