Агнешко месо със спанак и лимец
Основни ястия Солени предложения
Продукти:
- 1 агнешки бут или плешка
- 500 гр. спанак (почистен)
- 100 гр. лимец
- 50 гр. ориз
- 200 гр. гъби (ситно нарязани)
- 1 морков (ситно нарязан)
- 1 връзка зелен лук
- 1 връзка магданоз
- 1 връзка джоджен
- 4 с.л. олио
- 1 с.л. червен пипер
- черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Агнешкото месо се намазва с предварително приготвена марината от 2 с.л. олио, 2 с.л. вода, 1 к.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. сух джоджен, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер. Оставя се да престои около 1 час.
- В олиото се задушават лука, моркова, гъбите и спанака.
- Прибавят се лимеца и ориза, накрая зелените подправки, червения пипер, черния пипер и солта.
- Сместа се залива с вода в съотношение 1:3, прехвърля се в тава, отгоре се слага скара, а върху нея месото.
- Тавата се завива с алуминиево фолио.
- Ястието се пече 2.5-3 часа на 220 градуса.