Лимецовото роло със спанак и яйца - идеална закуска или допълнение към Вашия обяд и вечеря
Време за приготвяне: 1ч. 10мин.
Трудност: средно
Солени предложения
Продукти за тестото (за 2 бр. рула):
Продукти за плънката:
Начин на приготвяне:
От изброените по-горе продукти се замесва меко тесто. То се разделя на две части. Всяка част се разточва във форма на правоъгълник с размери около 15/20 см. Дебелината на тестото трябва да бъде около 3 см.
Плънката се приготвя по следния начин: в олиото се задушават за няколко минути спанака, чесъна, лука, сместа се сваля от котлона и се добавят останалите продукти, само без яйцата. Върху разточеното тесто се разстила плънката, като в единия край на тестото се нареждат сварените яйца, нарязани на четвъртинки. Тестото се навива внимателно, намазва се отгоре с разбито яйце и се поръсва с маково или ленено семе. Рулата се пекат върху хартия за печене на 180 градуса около 30-40 минути (докато се зачервят).