Лимецово руло със спанак и яйца

Лимецовото роло със спанак и яйца - идеална закуска или допълнение към Вашия обяд и вечеря

Време за приготвяне: 1ч. 10мин.
Трудност: средно

Продукти за тестото (за 2 бр. рула):

  • 125 гр. краве масло
  • 1 с.л. сол
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. кисело мляко
  • 1 щипка хлебна сода
  • 4 ч.ч. брашно от лимец

Продукти за плънката:

  • 300 гр. спанак – почистен и нарязан
  • 2 стръка пресен чесън
  • 3 стръка зелен лук
  • 2 с.л. олио
  • 100 гр. сирене
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 10 бр. маслини – нарязани
  • 3-4 стръка копър
  • 3 бр. яйца – сварени

Начин на приготвяне:


От изброените по-горе продукти се замесва меко тесто. То се разделя на две части. Всяка част се разточва във форма на правоъгълник с размери около 15/20 см. Дебелината на тестото трябва да бъде около 3 см.


Плънката се приготвя по следния начин: в олиото се задушават за няколко минути спанака, чесъна, лука, сместа се сваля от котлона и се добавят останалите продукти, само без яйцата. Върху разточеното тесто се разстила плънката, като в единия край на тестото се нареждат сварените яйца, нарязани на четвъртинки.  Тестото се навива внимателно, намазва се отгоре с разбито яйце и се поръсва с маково или ленено семе. Рулата се пекат върху хартия за печене на 180 градуса около 30-40 минути (докато се зачервят).

Откъде да купя