Лимецови мъфини със сирене и маслини

Съдържание:

  • 2 ч.ч. брашно от лимец
  • 2 яйца
  • ½ ч.ч. олио
  • 1 ½ ч.ч. кисело мляко
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 300гр. сирене
  • 100гр. маслини
  • Босилек на вкус

Приготовление:

  1. В дълбока купа разбивате яйцата, млякото, олиото и содата.
  2. След това към получената смес добавете брашното от лимец, като непрекъснато бъркате с дървена лъжца, докато се получи хомогенна смес. Накрая добавяте натрошеното сирене и босилека и разбърквате добре. Можете да добавите и / или шепа обезкостени нарязани на много ситни парченца маслини. Те ще придадат много приятен аромат на солените мъфини.
  3. Във всяко гнездо на формата за мъфини слагате по една хартиена кошничка. Изливате сместа във всяка кошничка, като не пълните догоре, а до достигане на приблизително ¾ от обема ѝ. Това се прави с цел мъфинът да не прелее при печене, а и за да може да се изпече добре. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, за около 20-25 минути.
Откъде да купя