Лимец, приготвен в термос, с чия, мед и канела

  • Лимец в термус

Лимецът, залят с вряла вода и оставен за минимум 8ч. в термос, е по-мек и по-приятен на вкус в сравнение със свареня.

Време за приготвяне: за лимеца: 8ч.
за десерта: 1 мин.
Трудност: Лесна рецепта

Продукти:

  • 250гр. лимец (зърно)
  • 2 с.л. семена чия
  • канела и мед на вкус
  • семена и ядки по вкус

Начин на приготвяне:

  1. Измийте добре лимеца. След това го поставете в термос, залейте го с вряла вода, затворете термоса и осавете за минимум 8ч. Препоръчваме ви да го правите вечер. Така на следващата сутрин сте готови за закуска. *
  2. На сутринта отсипете водата от термоса и отцедете добре.
  3. Поставете лимеца в подходяща купичка, прибавете мед, канела, семената чия, ядки и други семена на вкус.

Добър апетит!


* Ако желаете да изпозвате лимеца в салата, супа или като гарнитура за обяд, няма проблем да отстраните водата непосредсвено преди консумация, но не по-късно от 24ч. след поставянето на лимеца в термоса.

Откъде да купя